Adidas Originals London flagship gets a makeover

The Adidas Originals flagship store in London has undergone a revamp with a localised twist to make it uniquely relevant to London. StudioXAG designed and implemented two long-term dwell areas within the store, adding authentic elements of familiarity to the store as well as encouraging the local consumer to spend more time in the store.
Taking reference from the iconic housing estates of the city, StudioXAG brought the outside in with reclaimed chimney pots used as planters and even a piece of the London streets in the form of the reclaimed pavement light repurposed as a coffee table.

Sourced mid-century British furniture, phone charging facilities and local magazines offer an inviting retreat from the busy streets of Soho. 

Other subtle nods to London include the rubber flooring from the Victoria Line tube used as tabletops outside the fitting rooms, as well as cushions made from the London Underground moquette fabric. The team even had a blue plaque especially produced for the store, referencing the English Heritage plaques commonly found across the city.

Advertisements

Posted on December 23, 2016, in #retail, #uk. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: